Dankzij Strava kreeg ik vandaag mijn persoonlijk jaar overzicht toegestuurd. En ja, het was een fantastisch loopjaar. Ik deel graag even een aantal hoogtepunten.

2016-12-31Eerst wat statistieken: ongeveer 1 op 3 dagen gelopen, per sessie gemiddeld 14km / 1u20 / 2,7% stijgingspercentage.

2 marathon wedstrijden
2 halve marathon wedstrijden
5 trails
1x 10km wedstrijd

In 2016 hen ik de trailrunning microbe ontdekt en die is zo mogelijk nog erger dan de marathon microbe. Vieze beestjes hoor!

Iimag3970-copyn januari was het hoogtepunt de Meerdaelwoud trail. De dagen voordien had het fel geregend, dus een bosloop werd herschapen in een loodzware modderloop. De 25km ploeteren  waren fantastisch! Al vonden mijn hamstrings dat nadien wat minder leuk en dat hebben ze nog enkele weken laten voelen.

In februari met MMC de natuurloop in Brasschaat gedaan. Verrassend groen parcours van 25km doorheen de parken en bossen. Een aangename kennismaking en voor herhaling vatbaar!

sportograf-73958118-1Het hoogtepunt van maart was zonder meer de North C Trail! 30km door het zand zwoegen. De kilometers in het zand begonnen steeds zwaarder te wegen, de hamstrings begonnen van zeurend naar pijnlijk te evolueren … zeker toen ik dacht dat de laatste kilometers over het vlakke strand zouden gaan, maar neen, het ging door de duinhopen langs het strand. Ik heb gevloekt als een ketter!!! Maar toen, op km 28 verdween alle pijn plots als sneeuw voor de zon en kreeg ik een mega runners high!

20160410_141628.jpgIn april was het dan tijd voor mijn 2de marathon: de marathon van Rotterdam! Mijn achillespezen waren een echt zorgenkind in de aanloop naar de marathon, maar de 2 weken ervoor heel veel kine-sessies gedaan, waaronder dry needling en wonderwel net op tijd pijnvrij. Een goede marathon gelopen en met 3u15 een nieuwe toptijd.

img_20160530_201518-1

Het hoogtepunt van mei was zonder meer de Vaals Trail. Mijn eerste trail met flink wat hoogtemeters. 23km lang, 600 hoogtemeters in het gebied dat soms ook “klein Zwitserland” genoemd werd. Ik heb van deze trail enorm genoten want het was een prachtig parcours door  weilanden en bossen. Ook voor het eerst hele stukken alleen gelopen, waarbij het me niet duidelijk was of ik laatste of eerste was 😉 Allemaal voortreffelijk georganiseerde trails van Sportevents.

 

In juni was er de provinciale training te Laakdal georganiseerd door de Managers Marathon Club . Dwars door het prachtige Merode gebied samen met de MMC loopvrienden, het leven kan toch mooi zijn!

img_20160720_150722Juli bracht dan weer 2 mijlpalen: L’Ardennaise en La Chouffe Trail. Mijn eerste trails in de Ardennen en zeker niet de laatste!  L’Ardennaise was een halve marathon wedstrijd, samen met de MMC vrienden, wat het ook weer een extra dimensie geeft. La Chouffe Trail bracht een pittig parcours van 27km met meer dan 700 hoogtemeters, vaak met single tracks (waar je dus moeilijk kan voorbij steken). Afzien en genieten tegelijk. Leuk om te doen met mijn loopmaatje Phil ! Dieptepunt was wel Hans die zich zwaar blesseerde en die pas in maart de training kan hervatten.

IMG_20160814_165736.jpg

 

Augustus bracht ook weer 2 ongelooflijke toppers: eerst was er de zwaarste loop die ik ooit heb gedaan, nl. de Trail des Fantômes: 33km + 1300 hoogtemeters = 4,5u zwoegen! Wat een ervaring !! Hoezeer ik ook heb afgezien, zozeer heb ik er ook van genoten! Rivieren doorsteken, onmogelijke hellingen opklauteren, hellingen naar beneden glijden en dat alles door de prachtige natuur om en rond La Roche en Ardennes.

 

14045804_927884430667831_3323059330829571434_n (1).jpg20160819_200509.jpg

Eind augustus organiseerde ik samen met Jan en Johan de MMC provinciale training in Grimbergen. Meer dan 50 lopers ontdekten de G-spot: Groen, Geloof, Geschiedenis en vooral Genieten! We brachten een blitsbezoek aan de basiliek van Grimbergen ter intro.  Alleen al de voorbereiding was de moeite waard en voor herhaling vatbaar! Volgend jaar komt de Koninklijke PT eraan en tonen we de mooiste plekjes van Brussel.

Het hoogtepunt van september was de marathon van Brussel, waarvan ik de eerste 34km als training liep. Ik heb er toen Yvon gehaast, ook een bijzondere ervaring. Ook een erg mooi parcours, vooral op en rond Tervuren. Deze marathon zet ik zeker nog op mijn to-do list.

20x30-AMCD1286 (1).jpeg

 

Oktober bracht de marathon van Amsterdam. Ook hier mijn PR kunnen scherpstellen naar 3u12. Mede met dank aan Phil, die me heeft bijgestaan tot km 28, ook al zei hij tot aan de start dat het niet zijn dag zou zijn en hij niet mijn tempo zou lopen 🙂 Deze marathon heeft toch nog een aantal werkpunten blootgelegd. Ondanks mijn goede eindtijd had ik het gevoel dat er meer inzat. Maakt me dus hongerig naar de volgende marathon, die van Dusseldorf op 30 april 2017.

De foto links is niet toevallig mijn huidige profielfoto, want die finish foto geeft perfect weer met welk gevoel ik de finish bereik: een mix van uitputting, pijn en enorme voldoening.

IMG_20161126_180811.jpg

 

Het hoogtepunt van november was de MMC training op en rond de muur van Geraardsbergen en de Bosberg. Ook hier was het weer een prachtig, glooiend en uitdagend parcours. Traditiegetrouw worden bij de langere MMC trainingen naar het einde toe het tempo wat opgedreven en gaan het testosteron niveau omhoog. Ook dit kan erg leuk zijn 🙂 De foto rechts is genomen in de Tom Boonen bocht op de Muur.

Het hoogtepunt van december had de Corrida van Leuven moeten of de Houffatrail moeten worden, maar lichte blessures gooiden roet in het eten. Maar de MMC Sinterklaasloop mag ik zeker ook een hoogtepunt noemen. Hierover versloeg ik in een eerdere blogpost.

Ik onthou vooral de prachtige parcours en de kameraderie tijdens het lopen. Voor mij persoonlijke de perfecte mix. Ik hoop dat 2017 evenveel loopplezier mag schenken, daar klink ik op!

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2017!

Speelse groeten,

Bart