Beste lezer,

ik startte ongeveer een jaar geleden met bloggen. Het ging (te) vaak over hardlopen 😉 …  vandaag wil ik het hebben over ondernemen, een andere belangrijke dimensie van de Speelse Bever. Vrijdag was het namelijk de dag van de ondernemer #DvdO.

Wat volgt is een stukje introspectie in 6 Dimensies, gespijsd met 10 quotes die mij als ondernemer inspireren.

Dimensie 1 = Dromen 

Bij het lanceren van mijn blog Speelse Bever schreef ik het volgende:

Bevers creëren hun eigen leefomgeving die ze volledig naar hun hand zetten. Ze bouwen dammen en kanaaltjes van makkelijk 150 meter lang (zelfs 800 meter is geen uitzondering!) waarmee ze de waterhoogte in hun burcht kunnen constant houden en hun fourageergebied kunnen uitbreiden. Het creëren van zo’n leefgebied is niet iets dat van de ene dag op de andere gebeurt. Het zijn bijzonder vindingrijke bouwers die groot durven denken

Groot durven denken vind ik belangrijk, omdat dit de focus op “the bigger picture” houdt. Zo denkt ook volgende man erover.

Afbeeldingsresultaat voor quotes dream big starbucks

 

Welke dromen of ideeën zijn het waard om na te streven?

Een heel inspirerende man is Simon Sinek, bekend geworden met 1 woord “WHY”. Onderstaande quote is eentje die me vaak helpt om keuzes te maken.  Het helpt me ook om hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden.

startup quote simon sinek.png

 

 

Dimensie 2: Durven 

Het is belangrijk om goed na te denken en de voordelen en de risico’s van innovatieve ideeën zorgvuldig af te wegen. Ik probeer de toekomst te voorspellen, maar dat lukt me nog niet zo goed. Ik moet me dringend eens een glazen bol aanschaffen. 

Ondernemen is jammer genoeg geen exacte wetenschap. Op een bepaald moment maakte ik de sprong en later pas zal blijken of dat het juiste moment was. Durven starten, ook al schrikt het af! 

startup quote start.jpg

startup quote 3.jpg

Dimensie 3: Doen 

Er lopen heel veel mensen rond met goede ideeën. Ik ga er zelfs vanuit dat er veel meer mensen rondlopen met betere ideeën dan de mijne. Er lopen alleen al 1 miljard Chinezen en 1 miljard Indiërs rond op deze aardkloot, daar zullen ongetwijfeld vele miljoenen kanjers bij zijn die straffer zijn dan ik.

Een ondernemer is iemand die ervoor gaat. Een minder goed idee dat goed is uitgevoerd, vind ik meer waard dan een fantastisch idee dat op de plank blijft liggen.

StartupQuote13.png

Een hele gekende quote die hierbij past is “Aim for the moon, if you miss, you might hit a star“. Maar de versie van Leo Burnett, kan ik ook wel smaken.

Afbeeldingsresultaat voor if you reach for the stars quote

Dimensie 4: Doorgaan 

Ik vind het belangrijk om me niet neer te leggen bij wat “algemeen gedacht” wordt. Ik stel graag de status quo in vraag. Ik probeer graag vernieuwend te denken en te handelen … en dan helpt onderstaande quote me om vol te houden en mijn visie trouw te blijven.

startup quote 5.png

 

 

Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Er zijn minstens evenveel dipjes als hoogtepunten. Een hobbelig parcours. Ik vraag me dikwijls af waaraan ik toch begonnen ben… Onderstaande quote van Steve Jobs inspireert me enorm om de energie op te brengen om elke dag opnieuw proberen de bakens te verzetten.

StartupQuote18-2.png

Recent kregen we met Hashting wat persaandacht in Trends en op Kanaal Z, dat deed me vreemd genoeg veel meer dan ik had gedacht. De erkenning van journalisten dat we blijkbaar op de goede weg zijn en de vele positieve reacties op het artikel, bezorgde me een extra portie brandstof om weer vol door te gaan.

Dimensie 5: Doel

 

Geld is voor mij geen drijfveer. Ik geloof heel sterk in onderstaande quote… hopelijk is ie waar 😉 startup quote.png

Volgende quote kan misschien vreemd lijken, maar mij helpt het. Een streepje mindfulness op een zondagochtend!

startup quote 2.jpg

Ondernemen geeft me de vrijheid en de middelen om me te ontplooien en te bouwen aan mijn geluk.

Dimensie 6: Dankbaarheid

“Succes heeft vele vaderen”. Ik ben heel veel mensen dankbaar: vrouw en dochters, familie en vrienden, business partners, klanten, …

Zonder hen sta ik nergens en blijven mijn dromen … dromen.

Met speelse groeten,

Bart

PS welke quotes geven jullie brandstof?