Deze week was ik op business trip naar Londen. Het was niet mijn eerste keer, maar het was wel al enige tijd geleden. Ik herinnerde me opnieuw waarom ik een korte business trip zo af en toe me wel kan smaken.

(1) treinstations

Ik heb altijd al een zwak gehad voor luchthavens en treinstations. Toekomen in London St Pancras International blijft iets magisch: een groots station met een prachtige architectuur.  Ik hou ook van het internationale aspect. Mensen zijn onderweg. Velen zijn gehaast omdat ze hun trein dreigen te missen (zoals mezelve als meermaals) anderen zijn net erg rustig omdat ze zeeën van tijd hebben door bv. een vertraging. Ik geraak vaak in een soort van flow door het onderweg zijn, al kan ik niet goed verklaren waarom 🙂

20170117_145515.jpg

(2) business doen in andere cultuur 

Proberen poolshoogte krijgen van wat een gemiddelde Belg denkt is niet zo eenvoudig. We zijn nogal gesloten. We zijn niet zoals de Hollanders die je recht in je gezicht hun mening kenbaar maken. Maar een Brit is nog moeilijker in te schatten dan een Vlaming… Een “yes” betekent niet noodzakelijk “ja”, “interesting” is zelfs niet noodzakelijk positief… maar dat vind je niet in een woordenboek. Na mijn meetings had ik geen idee of ze echt  enthousiast waren of enkel uit beleefdheid en het misschien maar een hoop onzin vonden. Gelukkig was er mijn UK partner die me kon bevestigen dat ze oprecht geïnteresseerd zijn… hopelijk heeft hij het bij het juiste eind en kunnen we binnenkort met Hashting opstarten in de UK 🙂 Ik vind het super boeiend om mij proberen aan te passen aan andere culturen.

(3) lopen in een andere omgeving

Maandagochtend een uurtje gelopen in het hartje Londen centrum. Het geweldige is dat ik een uur in het groen heb gelopen van Kensington Gardens en Hyde Park. De foto hieronder is van “The Serpentine”, een slangvormig meertje plat in centrum van Londen, maar dat zou je niet zeggen hé?! Ik kruiste er bijzonder veel andere lopers. Velen liepen met een rugzakje, duidelijk onderweg naar hun werk. Het nuttige aan het aangename koppelen! De continue miezerende regen nam ik er met plezier bij, al was ik naar het einde toe wel doornat.  Mijn intern compas werkte, zoals gewoonlijk, niet erg goed, maar ik had mijn traject dummy proof gemaakt, dus kwam maar met 1km meer dan gepland terug aan het hotel.

20170116_081943

 (4) nieuwe dingen ontdekken 

Ik heb voor het eerst Uber ontdekt. Het was een geweldige ervaring. Ongelooflijk gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Via de app geef je aan waar je naartoe wil, je krijgt vervolgens een kosten inschatting, waar het ophaal punt is, wie de chauffeur is, welk type auto en nummerplaat, de verwachte reistijd, het parcours en binnen hoeveel tijd je zal opgehaald worden. Vervolgens stap je doodleuk in de auto en stap je gewoon weer uit als je terplekke bent. Enkele minuten later krijg je via mail een afrekening met een gedetailleerd overzicht en de vraag om de chauffeur een beoordeling te geven. Goedkoper, gebruiksvriendelijker, comfortabeler en vriendelijkere chauffeur dan een gemiddelde taxi. Ik ben alvast fan! 

Verder ondekte ik ook de Prêt à Manger,  “Pret” in de volksmond. Overheerlijke bio-kant-en-klare maaltijden. Sandwiches, suchi, maaltijdsoepen, yoghurt, slaatjes,… overheerlijk en voedzaam. Een aanrader, wauw!

Afbeeldingsresultaat voor pret a manger

(5) English Breakfast 

 

Wat kan ik op hotel genieten van een uitgebreid ontbijt! Ik laat me dan wel eens verleiden tot een stevig ontbijt met eieren, spek, worsten, rode bonen in tomatensaus. Iets wat ik thuis nooit zou maken en bij het schrijven keert mijn maag zich spontaan al wat om, maar man man man, wat kan dat smaken! Al is het niet voor elke keer 🙂 En de gortig etende chinees schuin tegenover me neem ik er dan maar bij. Man, wat hebben die Chinezen toch andere opvatting van tafelmanieren. Schrokken, slurpen, hoofd bijna in zijn kom en tegelijk met zijn gsm aan de slag. Ik zou respect moeten hebben voor het multitasken, maar het lukt me niet…

Afbeeldingsresultaat voor english breakfast

(6) oud en nieuw 

Ik heb van de trip geprofiteerd om ‘oude’ vrienden op te zoeken. Zo was ik te gast bij Stijn. Eerst gezellig en lekker gaan eten, daarna mocht ik bij hem blijven logeren in zijn prachtig appartement in het gezellige Fulham. Ook al hadden we elkaar niet meer gezien sinds hij met zijn gezin naar Londen verhuisde, maar het voelde aan alsof we elkaar gisteren nog maar zagen. Heerlijk toch!

En tegelijk ook partner-collega José leren kennen. 2 dagen samen spenderen en veel onderweg zijn, geeft voldoende tijd om iemand versneld te leren kennen. Er zit volgens mij magie  in de samenwerking 🙂

(7) me-time 

Het klinkt misschien wat egoïstisch, maar even de focus enkel op mezelf zonder al het geregel… Hoe graag ik mijn dochters en vrouwtje ook zie, de me-time kan echt wel eens deugd doen 🙂

Met speelse groeten,

Bart